Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gemba-walk tréning, Gemba séta tréning

gemba-seta.jpgGemba tréning, Gemba walk tréning, Gemba-séta tréning - nyílt és céges Gemba képzések is!

 

 


A Gemba a "helyszín". Japánul Genba (nem m-mel, hanem n-nel): ahol az események történnek. Például, ha egy médiastáb helyszíni riporttal köszön be a világ egy távoli sarkából az a japánoknak a Genba. Nekünk magyaroknak a "helyszín" szóval szinte tökéletes fordításunk van. Az angolban nincs külön szó a helyre és a helyszínre, ezért is vehették át a japán kifejezést. Egy termelővállalatnál a Gemba, ahol a mérnökök terveznek. Ahol a termelés zajlik. Hogy stílszerűek legyünk: where the action is.


Miért kritikus a vezetők jelenléte a Gembán?
Csak SAP-vel, Excel-lel, a vezetői prezentációkra figyelve és a tárgyalóban tartott meetingekkel nem lehet (jól) vezetni. Még egy topvezetőnek is időről időre (mondjuk minimum havonta egyszer) az akciók helyszínén a helye. Egy középvezetőtől minimális elvárás, hogy hetente tisztelje meg a figyelmével a kollégák jó munkáját. Minimum hetente segítse / facilitálja a problémamegoldást.
Egy operatív, a kék galléros kollégákat pedig közvetlenül vezető művezető, műszakvezető óráról órára a "Gemba-n" kell, hogy legyen. Nagyon nem mindegy, hogy vezeti, irányítja, felügyeli a rá bízott embereket, ezzel a termelést, gyártást, szerelést, műszakot. 

Őket segíti Gemba-tréningünk, ahol a Gemba sétára történő felkészítéstől, a mikor, kinek, mit, hogyan mondjon, kitől, mikor, hogyan kérdezzen stb. összes részletet gyakorolni fogja. Gyakorolni fogja a dícsérettől kezdve a problémamegoldáson át a visszajelzésig, fegyelmezésig a Gemba séta során előforduló készségek túlnyomó részét.
Várunk minden vezetőt, különösen a frontvonalbeli vezetőket 
i) 
nyílt, 1-napos Gemba-walk / Gemba-séta tréningünkön, vagy
ii) készséggel teszünk ajánlatot céges, 1-2-3-napos Gemba-oktatásra. 


A Gemba walk tréning eredménye
Mind a nyílt, mind a céges Gemba walk képzést
opcionális vizsga követ(het)i. A sikeresen vizsgázók tanúsítványt szereznek. A résztvevők a tanúsítvány mellett azzal a szemlélettel térnek vissza a céghez, hogy a Gemba walk a kollégák fejlesztésének csodálatosan eredményes eszköze. Reveláció erejű a felismerés, hogy a Gemba walk voltaképpen a PDCA (ok, inkább PDSA, tehát inkább Study, mint Check) hihetetlenül gyakorlati megvalósítása. A bajszuk alatt azzal a magabiztos mosollyal mennek haza, hogy tudják a Gemba walk-ot, mint fejlesztési eszközt jól használni.   

 

Nyílt Gemba séta tréning, nyílt Gemba Walk tréning időpontok és helyszínek

 • 2022. november 11.  Gemba walk tréningtermi tréning (1021 Budapest, Hárshegyi út 1-3. Tiliána Hotel 9 és 16 óra között.)  
 • 2022. november 11. Gemba walk tréning (online oktatás, zoom platformon) 9 és 16 óra között.)
 •  
 • 2023. február 3.  Gemba walk tréningtermi tréning (1021 Budapest, Hárshegyi út 1-3. Tiliána Hotel 9 és 16 óra között.) 
 • 2023. február 3. Gemba walk tréning (online oktatás, zoom platformon) 9 és 16 óra között.)

 

 • 2023. május 12.  Gemba walk tréningtermi tréning (1021 Budapest, Hárshegyi út 1-3. Tiliána Hotel 9 és 16 óra között.) 
 • 2023. május 12. Gemba walk tréning (online oktatás, zoom platformon) 9 és 16 óra között.)
 • 2023. június 30. Gemba walk tréningtermi tréning (1021 Budapest, Hárshegyi út 1-3. Tiliána Hotel 9 és 16 óra között.) 
 • 2023. június 30. Gemba walk tréning (online oktatás, zoom platformon) 9 és 16 óra között.)
   
 • 2023. szeptember 8. Gemba walk tréning (online oktatás, zoom platformon) 9 és 16 óra között.)
 • 2023. szeptember 8.  Gemba walk tréningtermi tréning (1021 Budapest, Hárshegyi út 1-3. Tiliána Hotel 9 és 16 óra között.)  
   
 • 2023. november 10.  Gemba walk tréningtermi tréning (1021 Budapest, Hárshegyi út 1-3. Tiliána Hotel 9 és 16 óra között.)  
 • 2023. november 10. Gemba walk tréning (online oktatás, zoom platformon) 9 és 16 óra között.)

   

A nyílt tréningek részvételi díja

Kérdéseit készséggel válaszoljuk meg (+36209342760, info@mediacomm.hu).
Kérje ajánlatunkat céges tréningre! 

 

 
 
 
Jelentkezés a nyílt tréningekre
 • Jelentkezés: A jelentkezési lapot a word dokumentum értelemszerű kitöltése után e-mailben, (info@mediacomm.hu) kérjük visszaküldeni.
 • Az elfogadott jelentkezéseket visszaigazoljuk, kiküldjük az ún. előlegbekérő-levelet, annak kiegyenlítésekor kerül kiállításra a(z előleg) számla, majd a teljesítéskor a "nullás" (vég)számla. 
 • Kérdéseit készséggel válaszoljuk meg: +36209342760, info@mediacomm.hu